Gastdocent

Sinds 2010 geef ik gastlessen in het onderwijs. Van 2011 t/m 2018 heb ik deze lessen mogen verzorgen op het ROCva. Een periode waar ik met veel liefde en plezier op terug kijk.

Lessen Communicatie, Presentatie, Studieloopbaanbegeleiding, Solliciteren, Video cv’s maken, Commercials maken en Stagevoorbereiding. Ik word heel erg blij van het werken met studenten. Het mooie aan dit vak is de studenten te zien groeien, zowel qua kennis als zelfvertrouwen.

Ik vind het belangrijk om naast een student te staan, de vertrouwenspersoon te zijn, ze uit te dagen en te prikkelen. Mijn visie is om ze veel positieve energie en enthousiasme te geven, iedereen op waarde te schatten en ze laten voelen waar ze goed in zijn. Op die manier komen ze in hun kracht te staan. Dat samen met het creëren van een vellige omgeving is wat mij betreft de basis van ontwikkelen, groeien en plezier hebben in lesgeven en les krijgen.

Gedurende enkele jaren mocht ik de dankbare taak vervullen van mentor en stagebegeleider van verschillende klassen.

Tijdens open dagen mocht ik nieuwe studenten en ouders voorlichting geven over de opleiding en heb ik intakegesprekken gevoerd met studenten die zich hadden ingeschreven voor de opleiding Media & Redactie.

Naast het verzorgen van deze lessen en taken ben ik enkele jaren opleidingscoördinator geweest van de opleiding Media & Redactie en heb ik samen met collega’s het curriculum van de opleiding geschreven en ben ik examencoördinator en examenbeoordelaar geweest.

Referenties

Wat mensen zeggen
 • Hillien van Kampen
  I can sincerely state that Sandra is the best colleague that I have ever worked with. In many ways. A real all rounder. She accepts that everyone, including herself, is imperfect. That makes her core quality of perfectionism so powerful, without falling into the pitfall of becoming rigid. She is very well balanced and gets back into balance real quick in case of some unforseen upheavel coming up, which shows her proffesionalism, any time in any situation. This what Sandra is profoundly: Professional. She is very attentive and thoughtful and at the same time firm and decicsive; in managing our team as well as in her teaching. She really knows how to get the best out of her students. She knows the power of being gentle in getting things done that need to be done, without losing integrity or authenticity. This is one of the things that makes her being liked by colleagues as well as students. Very strict, clear and always an open mind. . Cheerful and positive, always good company as well. A great planner, coördinator and initiator. Creative, inspiring and fun. I am very grateful to know, and to work with her.
  Hillien van Kampen
  Teacher at ROCva
 • Koen Wijngaard
  Sandra is een harde werkster, georganiseerd en toegewijd, Gevoel voor humor en sociaal intelligent, kortom een rolmodel voor de favoriete collega!
  Koen Wijngaard
  Docent ROC van Amsterdam
 • Meike Huber
  Sandra is zo'n type waarvan je vermoedt dat zij in een andere dimensie leeft. Een dimensie waar geen 24 uur in een dag zitten, maar een stuk of 32. Hoe doet ze dat toch allemaal? Niet alleen verzet ze enorme bergen werk, ze doet dat ook op haast bovenmenselijk georganiseerde manier. Alles strak op orde, netjes gedocumenteerd en overzichtelijk op een rijtje. (Ik ben daar stiekem altijd een beetje jaloers oh nee heb daar enorme bewondering voor). Los daarvan is ze supersympathiek, enthousiast en bovenal: goed in haar vak. Kortom: topcollega!
  Meike Huber
  Redacteur Jinek (RTL) en Nieuwsweekend ( NPO Radio 1)
 • Jors Barskè
  Samen met Sandra verantwoordelijk voor de opleiding Media&Redactie van het ROCvA. Sandra is zeer gedreven, en betrokken. De studenten staat voorop. Een ongelofelijk goed georganiseerde collega, teamplayer en inspirator.    
  Jors Barskè
  Portfolio advies, Creatieven bemiddeling, Begeleiding & advies, Re-integratie, Coaching
 • Jeroen Kleijne
  Heel fijn met Sandra samengewerkt op het ROC van Amsterdam. Ze is zeer betrokken, energiek, veelzijdig en organisatorisch sterk.
  Jeroen Kleijne
  Journalist/copywriter
 • Tess van Dongen
  Gedreven, betrokken, behulpzaam en betrouwbaar zijn slechts enkele woorden die Sandra typeren. Ze is oprecht kritisch en prettig perfectionistisch. Ik ben er trots op dat ze jarenlang met veel inzet en bevlogenheid deel heeft uitgemaakt van het (onderwijs)team Media & Vormgeving!
  Tess van Dongen
  Ontwikkelaar, trainer en coördinator Consortium Beroepsonderwijs, voormalig opleidingsmanager Media & Vormgever